1. Home
  2. |
  3. Formaten van champagneflessen

Formaten van champagneflessen

Verschillende formaten champagneflessen

Bij OPHS.nl vind je een uitgebreid assortiment aan champagneflessen, variërend in grootte en naam. Deze verschillende flesformaten bieden niet alleen een scala aan keuzemogelijkheden, maar dragen ook bij aan de diversiteit en charme van het drinken van champagne. Bekijk ons overzicht van de verschillende flesformaten voor meer details.

Formaat Inhoud
Piccolo 0,20 l
Demi-bouteille 0,375 l
Bouteille 0,75 l
Magnum 1,5 l
Jéroboam 3 l
Réhoboam 4,5 l
Méthusalem 6 l
Salmanazar 9 l
Balthazar 12 l
Nebukadnezar 15 l
Melchior 18 l
Midas 30 l

Piccolo (0,20l)

Een piccolo champagnefles, ook bekend als een mini champagneflesje, is perfect voor intieme momenten en individuele genietmomenten. Met een inhoud van 0,20 liter is de piccolo ideaal voor picknicks, romantische uitjes of als geschenk. Bekende champagnehuizen zoals Moët & Chandon en Veuve Clicquot bieden vaak piccolo’s aan van hun populaire champagnes.

Demi-bouteille (0,375l)

Een demi-bouteille is een halve fles champagne met een inhoud van 0,375 liter. Dit formaat is perfect voor een intiem diner voor twee of als je niet een hele fles wilt openen. Kijk naar merken zoals Louis Roederer en Perrier-Jouët voor demi-bouteilles van hun prestigieuze champagnes.

Bouteille (0,75l)

De bouteille is de standaardfles champagne met een inhoud van 0,75 liter. Dit formaat, synoniem met feestelijke vieringen, is geschikt voor de meeste gelegenheden, van bruiloften tot verjaardagen. Ontdek de uitgebreide selectie van bouteilles van bekende merken zoals Dom Pérignon, Krug, en Ruinart.

Magnum (1,5l)

Een magnum is gelijk aan twee standaardflessen champagne, met een inhoud van 1,5 liter. Deze grote fles is perfect voor grotere feesten en vieringen, waarbij je wilt uitpakken met een indrukwekkende presentatie. Merken zoals Bollinger en Taittinger bieden magnums aan van hun meest gewaardeerde champagnes.

Jéroboam (3l)

De Jéroboam is gelijk aan vier standaardflessen champagne, met een inhoud van 3 liter. Deze imposante fles is een echte blikvanger en perfect voor bijzondere mijlpalen en speciale gelegenheden. Kies uit een selectie van Jéroboams van gerenommeerde merken zoals Cristal en Armand de Brignac.

Réhoboam (4,5l), Méthusalem (6l), en groter

Naast de Jéroboam zijn er nog grotere formaten champagneflessen beschikbaar, zoals de Réhoboam (4,5 liter), de Méthusalem (6 liter), en nog indrukwekkender, zoals de Salmanazar (9 liter), Balthazar (12 liter), Nebukadnezar (15 liter), Melchior (18 liter), en de reusachtige Midas (30 liter). Deze grotere formaten zijn zeldzamer en worden vaak gebruikt voor extravagante feesten en evenementen.

Bij OPHS.nl vind je een ruime keuze aan champagneflessen, van piccolo’s tot magnums en zelfs grotere formaten. Bekijk ons overzicht van de verschillende flesformaten voor meer details en maak jouw speciale momenten nog memorabeler met een fles champagne van topkwaliteit.

Menu